Országos bajnoksággal zárják az évet a felnőtt és utánpótláskorú műugrók
december 11, 2023

A verseny kiemelt támogatója az MVM.

A sportág legrangosabb hazai versenyét december 15. és 17. között rendezi meg a Magyar Műugró Szakszövetség (MMSZ) a budapesti Duna Aréna létesítményében. Az év végi megmérettetés kiemelten fontos, hiszen ezek alapján határozzák meg az elkövetkezendő esztendő felnőtt és korosztályos válogatottjának összetételét. Az MMSZ munkáját szeptember óta kiemelt támogatóként segíti az MVM, akik a decemberi bajnokság létrejöttében is fontos szerepet vállalnak.

A nemzetközi versenyek mellett elengedhetetlenek a hazai rendezésű tornák, ahol az ország legjobbjai mellett a feltörekvő tehetségek is bizonyíthatják tudásukat. Az MVM szeptembertől kezdődően kiemelt partnerként járult hozzá négy országos, illetve egy hazai rendezésű nemzetközi verseny megvalósításához, amelynek utolsó, egyben legfontosabb állomása az idei Felnőtt és Korosztályos Műugró Országos Bajnokság. A támogatásnak köszönhetően a versenyt kimagasló körülmények között rendezi meg a szakszövetség.

A Duna Arénában megszervezésre kerülő sporteseményen minden aktív egyesület képviselteti magát, ráadásul az idei esztendő legnagyobb versenyzői létszáma gyűlik majd össze. A többnapos rangos versenyen kiemelt figyelmet szentelnek a jövő generációjának, hiszen közülük is bárkiből lehet nemzetközi szinten elismert műugró. Az MVM támogatásával az utánpótláskorú versenyzők számára olyan magasszínvonalú hazai versenyeket rendezhet az MMSZ, mint az országos bajnokság, ezek pedig ösztönzően hathatnak rájuk a jövőbeli céljaik elérésében. A megfelelő versenyzői feltételek megvalósításával a fiatalok szívesebben maradnak a medence partján, és jelentős motivációt jelent számukra az ehhez hasonló nívóval rendelkező versenysorozatokon született sikereik. Ezáltal a vállalatcsoport nem csak az országos bajnokság minőségének növelésében, de a sportág népszerűsítésében is jelentős szerepet vállal. A Magyar Műugró Szövetség szintlépésként tekint a három napos versenyre, miután az eddigi lehetőségeiket bővíteni tudják és kiemelkedő körülmények között bonyolítják le a sporteseményüket.

A színvonal növelése kiváltképp fontos az olimpia évét megelőzően. A sportág nagyjai jövő nyáron Párizsban ugranak medencébe, amely inspiráló a világ megannyi műugrója számára. A fiatalok ösztökélése mellett a felnőttek támogatása és megfelelő felkészítése is elengedhetetlen. Mieink számára a hazai versenyeken szerzett tapasztalatok egyre jobb lehetőségeket kínálnak a nemzetközi tornákon nyújtott remek szereplésekhez. Műugrásban a sportolóknak a februári Dohában megrendezésre kerülő világbajnokságon lesz utoljára lehetőségük kvótát szerezni a párizsi játékokra. Az MMSZ a női 3 méteres egyéni műugrásra koncentrál, ebben a versenyszámban várhatóan két magyar induló is lesz a 2024-es vb-n. Az MVM által is támogatott magasszínvonalú országos bajnokság a szakszövetség és felnőtt sportolóinak ezen törekvéseit jelentősen segíti. Az ide országos bajnokság megszervezésével a magyar profi műugrók olyan körülmények között mérethetik meg tudásukat, amelyekre régóta nem volt példa hazai körülmények között. A partnerségnek köszönhetően a teljesítményük és élsportolói szerepük is jelentős elismerésben részesül, amellett, hogy fejlődésükhöz is jelentősen hozzájárulnak.

Az MVM Zrt. nagy múltú támogatóként van jelen a köztudatban, és kiemelkedő finanszírozással segíti a hazai sport fejlődését. Ennek újabb lépcsőfokaként szolgál azon együttműködés, amelyet a Magyar Műugró Szakszövetséggel folytat szeptember elejétől kezdődően. Az MMSZ kiemelt támogatójaként nem csak egy újra feltörekvőben lévő sportág fellendítését segítik, hanem a benne dolgozó reménységek céljainak eléréséhez is hozzájárulnak. A szakszövetség hálás kiemelt támogatójuknak és reményeik szerint a jövőben is hasonló együttműködés keretein belül segíthetik a sportág további fejlődését.

Kövess minket

Kapcsolódj velünk közösségi felületeinken